2011. június 29., szerda

Nem hagytam ám abba a varrást

Csak éppen a varrományok jóval lassabban készülnek, mint az ékszerek és hát ugye ott van még a fotózás is, már vagy 2 hete igazából arra vártak.


Ezúttal övtáskákat készítettem, nőcisebb darabok, fodrokkal meg egy saját festésű, magyaros ihletésű mintával. A színek úgy látszik még mindig nem dominálnak, de valahogy most ezek jönnek, legalább jól passzolnak mindenhez.
Még pár fotót megszerkesztek, árazok és este remélhetőleg mennek a Meskára. Ha valamelyik nagyon megtetszik, lehet stipi-stopizni addig is :)

2011. június 27., hétfő

Hétfői tervek

Telik az idő, ismét itt egy új hét, elő hát a tervekkel:

  • Először is jó lenne rendszeresen írnom a terveimről. Ha közhírré teszem, mit szeretnék megvalósítani, motivációt jelenthet majd, hogy be kell számolnom az eredményről :)
  • Ismét többet kellene írnom a blogba, mert hát egy kicsit el van hanyagolva, csak éppen hiányom van az ötletekből, hogy mi érdekeset írhatnék.
  • A rendszerességnél maradva: termékeket feltölteni az Etsy-re. Általában hullámokban tör rám a dolog, csinálom egy ideig, majd újra nem.
Egyébként valakinek van valami bevált módszere arra, hogy rendszeresen megcsináljon olyasmit, amihez nem igazán van kedve (pl. termékfeltöltés az Etsy-re)? Hiába tudom, hogy hasznos lenne, nehéz rávenni magam :)

Kérjétek majd számon rajtam a tervek megvalósítását :)

Mások terveit keresd Vadjutka blogján!

Vásár Bécsben

Pénteken vásározni voltam Apolkával Bécsben, ahonnan vegyes érzelmekkel tértem haza.


A Strandbar Hermann nevű helyen Hungary Beach rendezvény volt egész héten, ennek keretein belül szerveztek péntek-szombatra kiállítókat: kézműveseket és szállodákat. 
Végül sajnos csak mi voltunk kézművesek és csupán egy szálloda jött el. Viszonylag sok ember volt, de mivel ez egy szórakozóhely volt, inkább iszogatni, beszélgetni jöttek, nem is igazán tudták, hogy vannak kiállítók. Üzleti szempontból nem igazán sikerült jól a nap, és mivel este egy jó nagy vihar is beállított, úgy döntöttünk, nem maradunk szombatra, ahogy eredetileg lett volna és hazajöttünk éjjel. (A történethez hozzátartozik még, hogy pakolás közben bőrig áztunk - szerencsére a cuccok megúszták épségen :)


Viszont több pozitív élményem is volt. Nagyon örülök, hogy megismerkedtem Apolkával, akit egyébként elkísért az 5 hónapos babája és az anyukája. Nagy bátorság belevágni egy ekkora útba ilyen pici gyerekkel, de Nimród baba elképesztően jól viselkedett, sokat aludt és mikor ébren volt, folyamatosan mosolygott.
A magyar szervezők nagyon lelkesek voltak az alkotásainkat illetően, ők vásároltak is és szeretnének velünk a későbbiekben is együttműködni. Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, és sajnálták nagyon ők is, hogy nem alakultak úgy a dolgok, ahogy kellett volna. 

Egészében véve nagyon jól éreztem magam, nagy élmény volt, amibe persze csalódás is vegyült. Remélem azért lesz még alkalmam máskor is részt venni hasonló vásáron, ami jobban sikerül :)

2011. június 6., hétfő

Élménybeszámoló

Épségben hazaérkeztünk a nyaralásból :) Azt nem mondom, hogy kipihentem magam, mert nagyon sokat gyalogoltunk, de az biztos, hogy sok-sok élménnyel tértünk haza.

Antwerpeni főhadiszállásunkról vonattal vágtunk neki Belgiumnak, majd pedig igyekeztünk annyit bejárni a városokból amennyit csak lehetett.
Antwerpent fedeztük fel a leginkább, a napi városnézések után is szívesen bolyongtunk. 



Első nap, a hajnali 3-kor való felkelés után (6-kor indult a gépünk) megnéztük Brüsszel nevezetességeit. Egyébként Brüsszel tetszett nekünk a legkevésbé, talán mert túl nagy és zsúfolt volt.



Annál inkább tetszett Leuven, 



Gent, 


Brugge, (ahol jó turista módjára csónakáztunk is és belecsöppentünk egy áldozócsütörtöki vallási körmenetbe.)




Oostende 


és Liege (ahol ezt a 353 lépcsőt másztuk meg, utazásunk legmelegebb napján, dél körül :). 


Természetesen nem maradhatott ki a gofri, a belga sültkrumpli, a praliné és a sör -  bár nagyon utálom a sört, a nem sör ízű meggyes és málnás változat ízlett.