2010. március 8., hétfő

Spenótos rétes - Spinach strudel

Tegnap este spenótos rétest sütöttünk a húgommal. Végre sikerült meg is örökítenem a végeredményt, mielőtt még megettük volna.
Ha esetleg valakinek megtetszett, íme a recept, nagyon egyszerű és finom:
4 gerezd fokhagymát felaprítunk és olajon kicsit megpirítjuk. Hozzátesszük a felengedett spenótot (mi pürét használtunk, de akár leveles is lehet), sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint egy kis szerecsendiót is tehetünk bele. Végül egy kis liszttel (vagy étkezési keményítővel) sűrítjük. Ha kihűlt, 4 lap rétest olajjal bekenünk, egyik oldalán egy csíkban eloszlatjuk a spenótot (a rétes két végébe kicsit kevesebbet tegyünk, mert különben ki fog folyni sütéskor), majd feldarabolt mozzarellát szórunk rá, utána pedig szorosan feltekerjük. Két rudat készítünk, tetejét megkenjük tojással, majd 170-180 fokos sütőben pirosra sütjük.

Yesterday evening I made spinach strudel with my sister. And fortunately managed to take photos before eating it. If you would like to try it and need an English recipe, just write a comment, and I'll try to translate it!

1 megjegyzés:

HoPe írta...

A strudel a klasszikus kedvencem, bár én jobban szeretem az édes változatokat, mint az almás (apple strudel), mákos, túrós, de azért ki fogom próbálni ezt is :-)