2011. február 24., csütörtök

Tutorialvadász

Újabb heti rovatot indítok: ezentúl minden csütörtökön megosztok veletek egy tutorialt, amit a neten böngészve találtam. Remélem találtok majd néhány kipróbálnivaló új ötletet!

Elsőként következzék egy fülbevaló, amit maradék anyagokból is el lehet készíteni. Alapnak műanyagot használ, de szerintem akár vastag kartonpapírral is működik a dolog.

Képek és az eredeti szöveg a képre kattintva érhető el!


És ha valakinek segítség, akkor íme az instrukciók magyarul:
1. Rajzold fel a kívánt formát a műanyag lapra, majd vágd ki.
2. A forma legszélesebb részénél kezdve kezdd el rátekerni az anyagcsíkot úgy, hogy minden tekerés félig takarja az előzőt, hogy ne látszódjon ki sehol az alap.
3. Ha körbeértél, a hátsó oldalon ragaszd oda az anyag végét.
4. Ha a ragasztó megszáradt tekerj körbe néhányszor egy drótot a felső részen, készíts egy hurkot, amibe bele tudod akasztani a fülbevaló akasztót.
5. A hurok körül körbetekerve dolgozd el a drótot.

Az akasztó megoldással szerintem lehet még kísérletezgetni és például azzal is, hogy nem textilcsíkot, hanem szaténszalagot használunk!

Jó alkotást!

4 megjegyzés:

Tündéri Lonka írta...

nagyon jó ötlet ez az új rovat, és az is tetszik, hogy lefordítod, hisz nem mindenki tud angolul - más nyelveken meg végképp -
grat az ötlethez ! :)

Schnappy írta...

Jópofa füli! És nagyon jó ötlet a kezdeményezésed, köszönöm előre is ezeket a jó kis leírásokat magyarul! :) SOk jó mintát látok idegen nyelven, de sajnos sokszor a rajzok alapján nem megyek ki belőlük, és nem értem a szöveget.:(
Szép hétvégét! :)

[csé:jé] írta...

Örülök, hogy tetszik a rovat! És érkezik jövő csütörtökön is, magyar nyelven, örülök, hogy segíthettem!

Schnappy írta...

Hello! Van számodra egy meglepim a blogomon, látogass meg! :)