2011. június 6., hétfő

Élménybeszámoló

Épségben hazaérkeztünk a nyaralásból :) Azt nem mondom, hogy kipihentem magam, mert nagyon sokat gyalogoltunk, de az biztos, hogy sok-sok élménnyel tértünk haza.

Antwerpeni főhadiszállásunkról vonattal vágtunk neki Belgiumnak, majd pedig igyekeztünk annyit bejárni a városokból amennyit csak lehetett.
Antwerpent fedeztük fel a leginkább, a napi városnézések után is szívesen bolyongtunk. Első nap, a hajnali 3-kor való felkelés után (6-kor indult a gépünk) megnéztük Brüsszel nevezetességeit. Egyébként Brüsszel tetszett nekünk a legkevésbé, talán mert túl nagy és zsúfolt volt.Annál inkább tetszett Leuven, Gent, 


Brugge, (ahol jó turista módjára csónakáztunk is és belecsöppentünk egy áldozócsütörtöki vallási körmenetbe.)
Oostende 


és Liege (ahol ezt a 353 lépcsőt másztuk meg, utazásunk legmelegebb napján, dél körül :). 


Természetesen nem maradhatott ki a gofri, a belga sültkrumpli, a praliné és a sör -  bár nagyon utálom a sört, a nem sör ízű meggyes és málnás változat ízlett.

3 megjegyzés:

Linda írta...

Én úgy 2 hónapja jártam ezen a vidéken, immár másodjára, és nekem nagyon nagy szerelmem lett Hollandia! :)

horimarika írta...

Öcsém és családja pár éve Hollandiába költözött. Lassan nekem is meg kéne nézni a környéket. Remek kis beszámolót írtál!!!

erabera írta...

Úúúú, ez a képes beszámoló alapján nagyon extra, élménydús nyaralásnak tűnik:) Jobb is a fáradt hazaérkezés, hiszen ez az aktív élménygyűjtés jele:)