2011. január 31., hétfő

Tudj meg többet! 1.

Úgy gondoltam, egy kicsit jobban bemutatom az ékszereimet: hogy milyen alapanyagokat használok és hogyan készülnek. Így azok is többet megtudhatnak, akik nem olyan ismerősek a gyöngyök és az ékszerkészítés világában.

Az első részben a felhasznált anyagokról ejtek néhány szót. Magas minőségű alapanyagokat használok az ékszereimhez, mert szeretném, hogy sokáig örömet okozzanak gazdájuknak!

Az apró gyöngyök közül kedvenceim a Miyuki Delica gyöngyök. Ezek a szuper minőségű japán gyöngyök szinte teljesen egyformák és az átlagos kásagyöngyöktől eltérően cilinderes alakjuk van. Ennek köszönhetően tökéletesen illeszkednek egymáshoz. Peyote öltéshez (ami a nagy kedvencem) abszolút ideálisak.


Szintén japán gyöngyök még a legkisebb, 15-ös méretű kásagyöngyök, ezekkel díszíteni, befoglalásokat összehúzni szoktam.



Ha nem a japán gyöngyöket használom, akkor cseh kásagyöngyöket szoktam. De ellentétben a távol-keleti, nem igazán jó minőségű kásagyönggyel (amit amúgy sok divatcég ékszereiben is megtalálhatunk), ezek mérete sokkal kevésbé eltérő és nem is kopnak le egy hét alatt :)




Gondolom nem meglepő, hogy imádom a swarovski gyöngyöket és kristályokat, hiszen napsütésben lélegzetelállítóan csillognak.





A csiszolt és tekla gyöngyök szintén Csehországban készülnek, Jablonec-ben. Legtöbbet a 4 és 6 mm-es nagyságokat használom.





Ékszereim különleges ismertetőjegye a textil. Ebből többfélét is használok. Van, hogy újonnan veszek, szeretem a különböző amerikai designerek által tervezett mintákat is.



De szeretek újrahasznosítani is, nem használt párnahuzatot vagy esetleg egy ajándékzacskót.


Kísérleteztem már fényképpel készült ékszerekkel is és szeretek saját kezűleg festett textileket is használni. Szeretem a csipkét és filccel is szoktam dolgozni.



Következő alkalommal pedig egy kis bepillantást engedek majd abba, hogyan is készülnek ezek a textiles ékszerek.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Érdeklődve olvastam és várom a következőt!Köszi!:)